Nyhetsbrev Sommar & Semester 2020

Nyheter

Ladda ner nyhetsbrevet som PDF

Coronapandemin påverkar oss alla just nu, både privat personer och företag.

För företag finns olika stöd att söka såsom stöd för korttidsarbete (permittering), omställningsstöd, anstånd med skattebetalning, ökad avsättning till periodiseringsfond 2019 (för enskilda firmor) mm. I skrivande stund är en del av dessa ännu inte beslutade men allt tyder på att de kommer att genomföras. I korthet:

Man kan begära nedsättning av debiterad F-skatt för 2020 om man räknar med sämre resultat för 2020. Arbetsgivaravgifterna är sänkta för alla under perioden 1 mars till 30 juni och staten står för hela sjuklönekostnaden för perioden april – juli.

Permitteringsstöd (stöd för korttidsarbete) kan fortfarande sökas. Viktigt att tänka på i aktiebolag är att inte besluta om utdelning om företaget har utnyttjat eller kommer att utnyttja stöd för korttidsarbete.

Företag med omsättning på lägst 250 tkr per år och som tappat minst 30% av omsättningen under mars och april 2020 (jmf med 2019) kan ansöka om omställningsstöd. Stödet ska täcka en del av företagets fasta utgifter för samma period. Man ansöker under perioden 1 juli – 31 augusti och utbetalning kommer att ske till skattekontot.

Arbetsgivaren kan betala för parkering vid arbetsplatsen utan att den anställde blir förmånsbeskattad. Gäller från 1 april och året ut.

Arbetsgivaren kan ge sina anställda en gåva till ett värde upp till 1 000 kr (ej kontanter) utan att gåvan blir förmånsbeskattad. Gäller från 1 juni och året ut.

Det finns möjlighet för hyresvärden att få stöd för sänkt hyra. Gäller för hyresgäster inom speciella branscher.

Läs mer på vår hemsida www.irevisionab.se och ring oss om ni har frågor eller funderingar så hjälper vi er så gott vi kan. Om ni behöver vår hjälp med ansökningar och rapportering är det viktigt att ni kontaktar oss snarast.

 

 

 

 

Vi har semesterstängt veckorna 28 till 32 dvs 6 juli till och med 7 augusti.

Vi önskar alla en skön & solig sommar!

Om ni har någon fråga eller behöver nå oss när kontoret är stängt. Skicka mail eller ring på mobiltelefon.

Gunilla Svedberg – gunilla.svedberg@irevisionab.se – 070-3303111
Heléne Ekman – helene.ekman@irevisionab.se – 070-7274697